OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului I

In ultimii ani ai secolului al XIX lea, inginerii s-au straduit sa construiasca cele mai performante motociclete si triciclete. In primii 10 ai noului secol, o schema a motorului, filtru de ulei, cadru a fost stabilita; cilindri si pistoane au fost adaugate;cursele si distantele lungi au ajutat la formarea unui model capabil sa indeplineasca visele impatimitilor din acea perioada.

Aceasta perioada a insemnat high progress-ul in designul motociclismului, putere, performanta.


Primii Pionieri
Primele biciclete au atins un grad avansat de dezvoltare in anii 1880, multe din ele fiind asemanatoare masinilor conduse de noi azi. De indata ce a fost inventat motorul cu ardere interna, urmatorul pas logic a fost atasarea lui la o bicicleta, fiind create astfel primele motociclete; intreg procesul de dezvoltare a avut loc in Europa , aici fiind realizat si modelul de baza; model mult incercat de cei din afara, nerealizabil totusi.


1

 

   Primul model de acest gen a fost Hildebrand & Wolfmuller motorrad din 1894; model ce a folosit roata din spate ca "arbore cotit" sau ambielaj cu actionare directa a celor doua biele si aripa din spate pentru a cara apa ; fabricat in Germania, motor in-line twin, 1,489cc, viteza maxima de 45km/h.


 

 

Un alt model, ceva mai colorat si clasic, originar din Franta este cel fabricat de Gaillardet Gaillardette din 1899 ; un motor single -cylinder/ si viteza maxima de 43km/h, de 800 cc. Frederic Gaillardet a fost pionierul unor triciclete inovatoare si performante la vremea aceea in Europa; motorul sau a fost unul cu valva laterala, usor de inlocuit, montat in puntea din spate.


2   

In numai cativa ani, fiecare a incercat sa detina monopolul in inovatie, venind cu idei noi, practicabile dar in acelasi timp menita sa faciliteze mersul pe motocicleta. De la an la an, fiecare fabricant a incercat sa se mentina pe primul loc, valoarea in bani venind dupa prestanta, inovatie, model si nu in ultimul rand prestigiu. Un tipar clasic al motocicletelor a inceput a prinde contur cu anul 1900 cand Perks Birch, originar din Anglia vine cu un motor de 222cc , single-cylinder, viteza maxima de 35km/h, atasand filtru de ulei, carburator, jante.

 

 

Fie ca e vorba de motor fabricat in Europa sau America, evolutia lor e in continua crestere,toti incercand astfel sa ne ofere " giuvaierul" motociclismului . Astfel , istoria va continua in urmatoarele articole.

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:33
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Media

Mai multe din această categorie: Istoria motociclismului II »

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version