OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului XIV-ARIEL

    Creata de legendarul designer Edward Turner, Ariel 4F Squarea fost o adevarata revelatie cand a fost lansata in 1930; cu dimensiunile unei motociclete de un singur cilindru, a dezvoltata o adevarata performanta cu motor de 4 cilindri. Modelul original prezenta un motor de 498cc, oferind mai tarziu unul de 995cc. O decizie indrazneata a presedintelui marcii Ariel, Jack Sangster a dus la fabricarea Ariel 4F Square,desi ar fi putut fi fabricata de alte companii. Turner a incercat sa-si dezvolte ideea motorului de 4 cilindri cu came dar a fost un esec; Sangster observa potentialul inginerului si-l angajeaza,punandu-i in valoare ideea. Prezenta la showul Olympia Motorcycle Show , a fost un adevarat hit, iubitorii fiind impresionati de motorul cu 4 cilindri intr-un cadru cromatic .

  

Ariel 4F Square

 

 

 

Impresionantul Ariel 4F Square vine la pachet cu un motor de 498cc,tanc de ulei, carburator, viteza de 137 km/h.

  

 

 

 

Ariel Tricycle

 

 

    Primul model al marcii a fost o tricicleta, Ariel Tricycle cu motor de 239cc,singur cilindru si viteza de 39 km/h. Reprezentatnta din Birmingham produce biciclete de 28 de ani, cand incepe sa produca acest tip de motocicleta cu motor De Dion montat pe roata din spate. 

 

 

 

  Ariel Roadster

 

     Urmatorul model, ceva mai avansat in sectorul mecanic este Ariel Roadster de 499cc,singur cilindru si viteza de 97 km/h. In anul 1914, incepe sa produca motorul White&Popple, ondulat si cutie cu 3 viteze.

 

 

 

ariel-model-e- 

 

     Emblema marcii o reprezinta Ariel Model E,de 499cc, singur cilindru, viteza de 117 km/h. Compania angajeaza pe Val Page pentru a imbunatati designul motorului si pare a fi un succes, vanzarile crescand intr-o perioada scurta de timp.

  

 

 

 

modelul 4F Square

 

 

     Un motor cu 4 cilindri intr-un cadru patrat, a facut ca modelul 4F Square sa fie extrem de rapid, fluent,compact in comparatie cu celelalte motociclete, dar in acelasi timp foarte complex.

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:36
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version